Egy keverőtálba öntögettem a por alakú összetevőket, és elkevertem őket:
- 1 bögre zabpehely (nagy szemű)
- 1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 evőkanál egész mák
- 2 evőkanál finomítatlan nádcukor (ízlés szerint lehet több)
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 narancs kifacsart leve és rostjai a facsaróból (kb. 1 dl)
- 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 3 evőkanál étolaj
Kikent muffinforma mélyedéseibe kanalaztam, és megszórtam a tetejüket egy kis barnacukorral (1 teáskanálnyi fogyott a 12 darabra összesen). (Nagyon szépen rápirul, és frissen igen feldobja - másnapra viszont ragacsosra olvad rajta, így ha nem friss fogyasztásra szánom elsősorban, akkor ezt elhagyom.) Nálam 180 fokon 25 perc alatt sült meg, előmelegítés nélkül (de a tűpróba a biztos).
Ezt a receptet már Siccikénél is kinéztem, aztán a Vegavarázs oldalon láttam nemrég ismét. Kicsit riasztott a rengeteg féle hozzávaló, de végülis nem bántam meg, hogy – némi átalakítással ugyan – kipróbáltam. Mondjuk ez az ízvilág inkább a télhez és a karácsonyhoz kapcsolódik nálam, de most van az a pont, amikor a normális, hazai gyümölcsök hiányában kénytelen vagyok a jobbacskának ítélt déligyümölcsökkel beérni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése