Hozzávalók (4 tányérnyihoz)
- 25 dkg brokkoli
- 25 dkg sárgarépa
- 25 dkg krumpli
- 1 liter víz
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 babérlevél
- 2,5 dl zsíros tej
- 10-15 dkg füstölt sajt
A brokkolit kisebb rózsákra szedjük. Ha zsenge, akkor a torzsáját és a leveleit is összeaprítjuk és felhasználjuk. A répát és a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. Az előkészített zöldségeket megfőzzük a fűszeres vízben, majd hozzáadjuk a tejet és összeforraljuk. (Megkóstoljuk, és ha szükséges, igazítunk a fűszerezésén.) Tálaláskor a tányérokba kockázzuk a sajtot, és rámerjük a meleg levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése