2011. szeptember 9., péntek

Karalábéleves keletiesen (laktovega vagy vegán)

Semmi különös karalábélevesnek indult. Aztán megláttam a polcon pár olyan hozzávalót, ami már régóta ott árválkodik, és mégsem járja, hogy tönkremenjen. Persze nem tettem bele mindet, 'lesz, ami lesz' alapon, csak párat, amiről úgy gondoltam, hogy a zöldségekkel is meg egymással is jól megfér egy ételben. Színes és ízletes ebédünk lett belőle, amely könnyű és nagyon zöldséges.


Hozzávalók 4-6 tányérnyihoz
  • 2 nagyra nőtt, de zsenge karalábé (kb. 50 dkg)
  • 2 répa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 kis zeller
  • 2 evőkanál ghí vagy vaj (vegánoknak olaj)
  • 1-1,5 liter víz
  • 1,5-2 csapott teáskanál só
  • 1,5-2 teáskanál Bombay fűszerkeverék (a Fűszeráruháztól - összetétele: curry, tengeri só, kurkuma, fehér bors, petrezselyem, gyömbér)
  • 1 marék kínai rizstészta (vagy mehet helyette bármilyen durumtészta, ami már nem tesz ki egy adag tésztaételt)
  • 1 kis csokor petrezselyem- vagy zellerzöld
Elkészítése
A zöldségeket meghámozzuk, és kockára, illetve karikára vágjuk. Vastag aljú fazékban felmelegítjük a ghít, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta a zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket, és forrás után kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a zöldségek roppanós-puhák lesznek. Ekkor hozzáadjuk a (szükség szerint összetört) tésztát és az összevágott zöld fűszert, elzárjuk alatta a lángot, és lefedve állni hagyjuk kb. 10 percig. Ezalatt megpuhul benne a tészta.

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails