Hozzávalók 4-6 tányérnyihoz
- 2 nagyra nőtt, de zsenge karalábé (kb. 50 dkg)
- 2 répa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 kis zeller
- 2 evőkanál ghí vagy vaj (vegánoknak olaj)
- 1-1,5 liter víz
- 1,5-2 csapott teáskanál só
- 1,5-2 teáskanál Bombay fűszerkeverék (a Fűszeráruháztól - összetétele: curry, tengeri só, kurkuma, fehér bors, petrezselyem, gyömbér)
- 1 marék kínai rizstészta (vagy mehet helyette bármilyen durumtészta, ami már nem tesz ki egy adag tésztaételt)
- 1 kis csokor petrezselyem- vagy zellerzöld
A zöldségeket meghámozzuk, és kockára, illetve karikára vágjuk. Vastag aljú fazékban felmelegítjük a ghít, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta a zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket, és forrás után kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a zöldségek roppanós-puhák lesznek. Ekkor hozzáadjuk a (szükség szerint összetört) tésztát és az összevágott zöld fűszert, elzárjuk alatta a lángot, és lefedve állni hagyjuk kb. 10 percig. Ezalatt megpuhul benne a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése