2009. május 3., vasárnap
Zöldségegytál kölessel
Meghámoztam és feldaraboltam 1 csomó répát, 1 csomó petrezselyemgyökeret és 1 nagy (de nem fás!) karalábét (utóbbit kis kockákra, a gyökérzöldségeket pedig hasábokra vágtam). Mély serpenyőben kevés olajat forrósítottam, rádobtam a zöldségeket, és időnként megkeverve enyhén átpirítottam. Megmostam és hozzáadtam 2 dl kölest, majd felöntöttem 6 dl vízzel (így a köles leült az aljára, és a víz majdnem ellepte az egészet). Felforraltam, majd kis lángon, lefedve főztem tovább, amíg megduzzadt és megpuhult a köles (kb. 15 perc). Ekkor a zöldségek még finom roppanósak voltak. Kevés sóval és petrezselyemzölddel ízesítettem. A tányéron a karalábé pici leveleivel díszítettem. 2 bőséges vagy 3 mérsékelt adag.
Címkék:
egytálétel,
karalábé,
köles,
köret (is lehet),
petrezselyemgyökér,
répa,
vegán
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Már hiányoztál, hogy a mindennapi menüsort nézegetve nem volt 1-2 natúr ötlet :)
Tetszik ez a karalábés, ki fogom próbálni... bár tényleg sokszor inkább nyersen megeszi az ember.
Most szeretnék egy ilyent enni, azonnal!
Megjegyzés küldése