2009. május 20., szerda
Karalábévirág
1 bögre barna rizst megmostam, kevés felforrósított olajon kevergetve átpirítottam. Felöntöttem 1,5 bögre vízzel, felforraltam, majd kis lángon, lefedve nem egészen készre pároltam (kb. 5 perccel hamarabb elzártam alatta a lángot, mint normál esetben kellett volna).
Közben meghámoztam és vékony cikkekre vágtam 2 zsenge karalábét. 1 nagy pohár (450 g) tejfölt a dobozában elkevertem egy kis sóval és frissen darált tarkaborssal. Összevágtam 1 csokor petrezselyemzöldet.
Vékonyan kiolajoztam 2 kerámia piteformát (24 cm-es), majd elosztottam és szétterítettem az aljukon a megpárolt rizst, azon szétkentem a fűszeres tejfölt (de 2 evőkanálnyit meghagytam belőle), majd kiraktam a tetejüket a karalábécikkekkel. A meghagyott tejfölt összekevertem egy kis kurkumával, majd a "virágok" közepére raktam egy-egy kanállal. Beraktam a hideg (!) sütőbe, majd 200 fokra kapcsolva bő fél órát sütöttem (az elején levet enged, de az aztán szépen eltűnik, és a karalábé is megpuhul a tetején). A petrezselyemzöldet eredetileg a karalábé alá akartam szórni, de elfelejtettem, így a megsült étel tetejére került a tálaláskor. 2 adag; a sütéshez használt formában tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Milyen szép és ötletes! Lassan összejön egy karalábés könyvre való recepted!
Rakott már volt (igaz, nem pont így), gondoltam, valamivel fel kéne dobni :)
Egyelőre csicsókás könyvre pályázom, de ez sem rossz ötlet :)
Megjegyzés küldése