Hozzávalók 2 nagy tepsihez, 6-8 személyre
- félbarna, dagasztás nélküli pizzatészta (1 adag, összesen 60 dkg lisztből)
- 1/2 kg spenót
- 1 kg krumpli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál szárított rozmaring
- 25 dkg (füstölt) sajt
- só
Elkészítettem egy adag dagasztás nélküli pizzatésztát.
Meghámoztam és 1/2 cm vastag szeletekre vágtam a krumplit, majd enyhén sós vízben megfőztem. Inkább legyen egy picit ress, érdemes figyelni, hogy még semmiképp se essenek szét a szeletek. Leöntöttem róla a vizet és félretettem hűlni.
Szűrőbe raktam a spenótot, és forró vizet öntöttem rá, így összeesett. Alaposan lecsepegtettem, és ezt is félretettem hűlni.
Kétfelé vettem, átgyúrtam és kinyújtottam a tésztát.
Lereszeltem a sajtot.
A kinyújtott tésztát befedtem a spenótlevelekkel, majd a krumpliszeletekkel. Rászórtam a rozmaringot és kevés sót, megcsorgattam az olajjal, végül befedtem a sajttal.
190 fokra melegített sütőben légkeveréssel 20 percig sütöttem.
Frissen, melegen tálaltam, de a maradék kihűlve is elég jó volt. Isti paprikalekvárt csöpögtetett még rá, valamint megállapítottuk, hogy egy kis zsenge fokhagyma sem rontotta volna el a feltétet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése