Hozzávalók 12 db 7-8 cm átmérőjű pogácsához
- 15 dkg szikkadt (vagy akár száraz) Graham-kenyér
- 1 marék zabpehely
- 2 evőkanál Graham-liszt
- 1 közepes sárgarépa
- 1 csapott teáskanál VegaNatura ételízesítő
- 1/2 kávéskanál darált borskeverék
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1-2 teáskanál őrölt paprika
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 2-3 evőkanál olaj
- víz szükség szerint
Szilikon sütőlappal béleljük vagy vékonyan kiolajozzuk a tűzhely nagy tepsijét. Púpozott evőkanálnyi adagokat rakunk rá a masszából, és ujjnyi vastag pogácsákká egyengetjük.
Légkeveréssel 160 fokon vagy normál sütéssel 180 fokon körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje már megszilárdult és ropogós (ez a sütési idő kb. háromnegyedénél következik be), átforgatjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük
Magában, kenyérrel vagy főzelékfeltétként tálaljuk.
Tipp: répa helyett másféle zöldséggel is készíthetjük, én például sütőtökkel és maradék héjában sült krumplival csináltam már, és ezek a változatok is nagyon ízlettek. (Meg bármilyen zöldség szóba jöhet, amit le lehet reszelni.) Ha nincs kéznél a szükséges mennyiségű száraz kenyér vagy morzsa, akkor apró szemű zabpehely használható helyette; ezt is érdemes kicsit beáztatni.
Forrás: Ízek és érzések 2010. április-május
1 megjegyzés:
Köszi, vittem:-))
Megjegyzés küldése