Hozzávalók 3-4 személyre
- 25 dkg száraz csicseriborsó
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 4 dl zöldséges paradicsomszósz
- 4 dl paradicsomkoktél
- 1 teáskanál római kömény
- 2 kávéskanál só
- kb. 1 dl paprikakrém (csípős)
- 1 teáskanál szárított lestyán (vagy petrezselyemzöld)
- 3-4 dl víz
- 1 marék köles
- 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj
Bő vízbe áztatjuk a csicseriborsót egy éjszakára, majd másnap friss, szódabikarbónás vízben puhára főzzük (kb. 20 perc).
Szárazon enyhén megpirítjuk a római köményt, majd mozsárban összezúzzuk. Fölmelegítjük a paradicsomszószt és a paradicsomkoktél levét, beletesszük a leszűrt csicseriborsót és az ízesítőket, valamint felöntjük némi vízzel, hogy legyen egy kis leve (a vízzel előtte ki lehet öblíteni a szószosüvegeket, így semmi sem megy veszendőbe a tartalmukból és mosogatni is könnyebb lesz). Kis lángon 5-10 percig főzzük, majd beleszórjuk a kölest, és ezzel is főzzük még 5 percig. Hozzákeverjük a koktélból félretett egész paradicsomot, lefedjük, és a tűzről levéve állni hagyjuk kb. 10 percig. Tálaláskor megcsorgatjuk az olívaolajjal.
Ötlet: GoodFood
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése