Hozzávalók 6 személyre
- 1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
- 1,5 l víz
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 7 dl paradicsomlé
- 10 dkg darált földimogyoró
- 2 evőkanál olaj
- 1 bögre barna rizs (25 dkg)
- 2 bögre víz
- 1 teáskanál natúr vegamix
- extra szűz olívaolaj
Kettévágjuk a káposztát, és késsel vékony szeletekre "faragjuk". Nagy (4-5 literes) fazékban odatesszük főni a vízzel és a fűszerekkel (lefedve; mikor felforrt, mérsékeljük a lángot). Forrás után 20 perccel hozzáöntjük a paradicsomlét is, és még kb. 30 percig főzzük (kis lángon, lefedve).
Közben egy másik edényben megpároljuk a rizst.
Amikor megpuhult a káposzta, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a rizst meg a mogyorót.
Tálaláskor ki-ki megcsorgathatja az adagját egy-egy kanál olívaolajjal.
Tartalmas, harmonikus ízű fogás, nagyon illik bele a mogyoró és az olívaolaj. Nagy mennyiség, de újramelegítve is finom, csak a színéből veszít, ez azonban kevés pirospaprika hozzáadásával könnyen helyrehozható (amúgy is imádom ezt a fűszert).
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem a paradicsomos káposztát, ez a mogyoró nagyon különleges benne, ki kell próbáljam, nagyon kíváncsi vagyok az ízére:)
Pont így voltam vele én is, mikor megláttam a receptet a könyvben :)
Megjegyzés küldése