Kotorj össze önmagukban már semmire se elegendő hozzávalókat, válogass ki belőlük néhány összeillőt, engedd szabadjára a fantáziád, és kreálj belőlük valami finomat!
Az én konyhámban ez az egyszerű, könnyű téli leves született ma ily módon:
Hozzávalók 5-6 személyre
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 4-5 kis cékla (legyen valamivel több, mint a répa meg a gyökér együtt)
- 2-3 evőkanál olaj
- 1-1,5 liter víz
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál natúr vegamix
- 1 teáskanál só
- 5-6 megroppantott borókabogyó (elhagyható)
- 1 jó marék rizstészta (vagy tetszőleges durum tészta vagy bulgur)
- 1 kis marék szárított petrezselyemzöld (vagy 1 kis csokor friss)
- 2 evőkanál almaecet (vagy borecet vagy citromlé)
Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a répát, a gyökeret és a céklát. Vastag aljú lábosban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk benne a zöldségeket. Felöntjtük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és forrás után kis lángon, lefedve addig főzzük, míg roppanós-puhák nem lesznek a zöldségek. Ekkor beleszórjuk az összetört tésztát és az összemorzsolt petrezselyemzöldet, és lefedve állni hagyjuk 5-10 percig, amíg megpuhul a tészta. Tálalás előtt savanyítjuk, valamint szükség szerint beigazítjuk a fűszerezését.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése