A maradék szikkadt kenyérből ezúttal nem
morzsa lett, hanem ez az egytálétel. Nem szokványos kombináció, de nagyon finom volt így a körtével és a fűszerekkel. Mivel nálam a saját eltevésű befőtt igen alhangon édes, nem ment át tőle desszertbe a téma.
Hozzávalók 2 személyre
- 25-30 dkg szikkadt Graham-kenyér
- 1 üveg (4 dl) körtebefőtt
- 2+1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring, mozsárban összetörve
- 1 csapott kávéskanál só
- 2 marék dióbél
Kisebb falatnyi kockákra vágjuk a kenyeret, majd összekeverjük a befőtt levével, hogy mindenütt enyhén megnedvesítse. Hozzádaraboljuk a körtét is, belecsorgatjuk az olajat és beleszórjuk a fűszereket, majd további keveréssel eloszlatjuk benne mindezeket. Közepes méretű (25*30 cm), vékonyan kiolajozott tepsibe terítjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 200 fokon addig sütjük, míg megpirul a teteje (kb. 20 perc). Melegen tálaljuk.
Az ötletadó receptet az
Ízek és Érzések magazin 2010-es karácsonyi különszámában találtam.
3 megjegyzés:
Nekem tetszik! Biztosan finom!:)
Hát ez remek!
HA te tudnád, hogy micsoda illatok terjengenek pillanatnyilag a konyhámban tőle!:) Igaz, barackkal, szilvával és mogyoróval készül (mert nekem ezek voltak itthon), de biztos vagyok benne, hogy isteni lesz.:)
Örülök, hogy nem csak nekünk jött be ez a recept! Most én is kedvet kaptam, hogy más gyümölccsel ismételjek :)
Megjegyzés küldése