2010. március 30., kedd

Sajtos-tejfölös tészta

Ha nem kolbászosan, akkor így:


Az egyszemélyes adaghoz a szokásos módon kifőzök 12,5 dkg (negyed csomag) durumbúzás száraztésztát, legtöbbször spagettit vagy szélesmetéltet, rövidebb darabokra törve. Leszűröm, és egy mélytányérban összeforgatom kb. 1 dl tejföllel meg némi zöldfűszerrel. (A tejföl minőségétől függ a szükséges mennyiség, úgy szeretem, ha vékonyan bevonja mindenhol, de nem tocsog benne. A zöldfűszer tetszőleges, a képen láthatón épp szárított oregánó van.) Sajtot (füstölt parenyicát) reszelek a tetejére, és rögtön eszem is, hiszen a hideg tejföl pont ehetőre hűtötte a forró tésztát (és így a sajt se olvad rajta nyúlósra). Ha netán a sajt hamarabb elfogy, mint a tészta, akkor menet közben még egyszer rakok rá egy kicsit.

Az utóbbi hónapokban nagyon nem kívántam a tésztát, ez viszont többször is jólesett mostanában. Az okok kifürkészésére nem vállalkozom, egyszerűen csak készítek ilyet néha - akkor meg már fel is jegyzem a receptet, bármily egyszerű is.

Idő: kb. 15 perc
Pénz: kb. 200 Forint
A tésztából még mindig az olaszt részesítem előnyben, de legalább a rávalók hazaiak.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails