2009. június 2., kedd

Újkrumplis lepény

(in English)


Több jól bevált recept összekombinálásából született a konyhámban nemrég ez a látványos és nem kevésbé finom lepény:
Az alap egy adag gyors pizzatészta, ennek az összeállításával kezdtem a készítést. Aztán egy nagyobb lábasban készítettem egy fél adagot a Góranga-krumpli tejfölös szószából, de a víz nélkül (így nem fogja majd eláztatni a tésztát). Ebbe vékonyan beleszeleteltem annyi újkrumplit (előfőzés nélkül - ez átsül majd így is), hogy jól bevonja a szeleteket a mártás, de ne ússzanak benne. A tésztával kibéleltem egy nagy, kiolajozott tepsit, majd elegyengettem rajta a mártásos krumplit. 180 fokon 30 percig sült, előmelegítés nélkül (akkor jó, ha a tészta elvált a tepsitől és az alja már pirul, a krumpli pedig megsült a tetején). A sütőből kivéve pirospaprikát és összevágott petrezselyemzöldet szórtam rá. Hosszúkás, keskeny szeletekre vágva igen jól nézett ki a tányéron is. 4 adag.

2 megjegyzés:

Rossamela írta...

Hú de jól néz ki!

erős ildikó írta...

Ez valami gyönyörű, és a szósz is nagyon tetszik rajta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails