Az alsó tésztához kézzel gyorsan összedolgoztam az alábbiakat:
- 12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 púpozott evőkanál darált dió
- 1 evőkanál apró szemcséjű barnacukor
- 1 csipet só
- 10 dkg hideg vaj, tökreszelőn gyorsan lereszelve (20 dekás csomagból, így volt hol fogni)
- kb. 1 dl hideg víz
A tetejére a morzsához gyorsan összedolgoztam az alábbiakat (ugyanabban a tálban, hogy kevesebbet kelljen mosogatni):
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg hideg vaj, tökreszelőn gyorsan lereszelve (még mindig volt hol fogni :)
- egy marék dió, késsel durvára vágva
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Körülbelül egy óra elteltével összeállítottam a süteményt: Kapcsos tortaformát kibéleltem a tésztával, a szélén peremet csinálva neki. Cseresznyét szórtam a közepére, jó bőven (a magozást kihagytam, így nem kellett alá zsemlemorzsa). Végül ráreszeltem a morzsának való tésztát. Gázsütőben kb. 25 perc alatt sült meg, legnagyobb lángon, előmelegítés nélkül. Kicsit hűlni hagytam, majd tányérra csúsztatva torta módjára szeleteltem. Langyosan és kihűlve egyaránt finom csemege volt.
A kiinduló receptet Chili & Vanília blogjában olvastam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése