Hozzávalók, ebben a sorrendben mehetnek a keverőedénybe:
- 1 bögre víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só (figyelembe véve, hogy az olívabogyó is elég sós)
- 3 bögre + 3 evőkanál Graham liszt (kb. ½ kg)
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 2 dkg friss élesztő elmorzsolva (vagy 7 g szárított)
- Csipogáskor: 1 kis üveg olívabogyó vízzel leöblítve, lecsepegtetve, felkarikázva
Forrás: Vicki Smallwood: Száz recept kenyérsütő géphez (Alexandra). A fehér lisztet persze saját felelősségemre lecseréltem :)
4 megjegyzés:
Szia!
Én még csak most ismerkedek a kenyérsütőgéppel.
Mit jelent az, hogy csipogáskor?
Andi
A dagasztás vége felé jelez a gép, és a magokat, mazsolát, vagy itt épp olívabogyót csak ekkor kell hozzátenni a készülő tésztához. Máskülönben apró darabokra zúzódna szét a hosszas, erőteljes keveréstől. Így viszont csak beleforgatja a gép, de összetörni már nincs ideje.
Jó sütést!
Hogy mi mennyi ideig tart azt hogyan tudom kideríteni?
Tehát ez a csipogás hány perc után várható?
Sehol nem találok ilyen leírást.
Andi
Ha a gép használati utasításában nincs benne, akkor tapasztalati úton lehet csak megtudni. Meg persze programonként más és más az egyes lépések időzítése, hogy igazodjon az adott célhoz (pl. teljes kiőrlésű programon valószínűleg több előmelegítés, hosszabb kelesztés van). Nagyságrendileg olyan 20-25 perccel a dagasztás megkezdése után (plusz van olyan gép, ahol az egész program kb. fél óra előmelegítéssel indul, utána kezdi csak összedolgozni a tésztát - más gépek meg elindítás után rögtön).
Megjegyzés küldése