2007. szeptember 26., szerda

Halava

Tegnap délután ghít készítettem Govinda útmutatásai alapján. Ma pedig már hozzá is láttam a felhasználásához. Pontosabban a ghí még érintetlenül ott van a tálban, szépen megszilárdulva, még csak az illatát élvezem lépten-nyomon, mikor elmegyek mellette. Hanem a készítés közben leszedett hab került az imént a halavába (Govinda javaslata szerint, a nála olvasott recept alapján).

Ez az a kaja, amiről nem tudom, hogy sikerül-e valaha is jó képet készítenem, merthogy nem olyan látványos: leginkább egy sűrű, barna tejbegrízhez tudnám hasonlítani. Annál finomabb viszont! A múltkor egy túlérett banánnal dobtam fel, most pedig pirított dióval. Nem lehet rossz aszalt gyümölccsel sem...

Azt hiszem, a ghí a kedvenc cukkini puffancsom sütésével fog debütálni a konyhámban, hamarosan (és természetesen majd beszámolok róla).

Utólagos kiegészítés: Itt a továbbfejlesztett halava-változat.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails