2007. szeptember 27., csütörtök

Kelkáposzta-főzelék

A hétvégi piacolás eredményeképp egy kis fej kelkáposzta is került a sufniba az egyre bővülő tökgyűjtemény mellé. S mivel tegnap már úgy láttam, hogy ő sokkal kevésbé bírja a várakozást, mára beütemeztem ezt az egyszerű, de egyébként igen ízletes főzeléket. Nem túl meglepő módon ez a receptem is eltér egy kicsit a „hagyományostól”.

Recept: Kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta, 3-4 szem krumpli, 2-3 dl natúr joghurt, víz, köménymag, só.

Elkészítés:

  1. A kelkáposzta leveleit lefejtem, közepükről a vastag levéleret kivágom, a levelek többi részét pedig 2-3 cm-es négyzetekre vágom. A krumplit megtisztítom, és 1-2 cm-es kockákra aprítom.
  2. A krumplikockákat egy lefedhető edény aljára rakom, megszórom köménymaggal, és annyi vizet öntök rá, hogy majdnem ellepje. Ezután rárakom a feldarabolt kelkáposztát is.
  3. Fedő alatt megpárolom őket. Ha kell, öntök még alá egy kis vizet, de úgy jó, ha a zöldségek megpuhulásáig elfőtte a levét. A párolás közben nem szabad kavarni, fontos, hogy a krumpli legyen alul.
  4. Hozzákeverem a joghurtot, megsózom, egyet fő, és már kész is.
  5. Ízlés szerinti feltéttel lehet tálalni, de akár magában is finom. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails