Volt itthon a hűtőben fél kiló túró, amit pár napja töltött patiszonhoz vettem. Végül aztán nem az lett belőle, mert eszembe jutott, hogy van még a fagyasztóban egy kis igazi, aromás kapor, és hogy milyen jól esne egy kis kapros túrós lepény (vagy ilyesmi)... Így lett végül túrós zabpehely – Norbi után szabadon (avagy nem volt sok kedvem kitalálni, hogy mi legyen a fél tojásokkal, ezúttal a sárgájával; na meg én szeretem, ha a tészta-töltelék arány a töltelék javára tolódik el :-)
Recept: Túrós zabpehely
Hozzávalók: 20 dkg zabpehely, víz, 50 dkg túró, 2 tojás, kapor, só, olívaolaj.
Elkészítés:
- A zabpelyhet egy lábasba rakom, és annyi vizet öntök rá, amennyi éppen ellepi. Gyakran megkeverve addig főzöm, míg egy sűrű, ragadós massza lesz belőle.
- Olívaolajjal vékonyan kikenek egy tortaformát, majd belesimítom a főtt zabpelyhet.
- Összekeverem a túrót a tojással, hozzáadom az apróra tépett kaprot és egy kis sót, majd ezt az egészet elegyengetem a zabpehely tetején. (Igen, ez nem az édes, mazsolás változat a túrósból – szerintem a sós is legalább annyira jó :-)
- Forró sütőben addig sütöm, míg a széle pirulni kezd (kb. 30 perc).
- Melegen és hidegen egyaránt finom. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése