2012. február 29., szerda

Paprikás rizsfasírt (vegán)

Újabb maradéktemető projekt: ezúttal némi főtt rizs volt a kiindulópont, aztán szerencsésen felhasználtam még mellé egy bontott üveg darált paprikát és egy kis zacskó száraz kenyeret is. Az eredmény: ízletes, vegán fasírt, megörökítésre érdemes összeállítás.


Hozzávalók 2 nagy tepsi, kb. 40 db 6-7 cm átmérőjű pogácsához
  • 15 dkg barna rizs, a szokásos módon megfőzve (maradék)
  • 3-4 marék szárított kenyérkocka (Graham-kenyérből)
  • kb. 1/2 liter víz
  • 1,5-2 dl natúr darált paprika
  • 2 teáskanál VegaNatura ételízesítő (vagy natúr vegamix + só)
  • frissen darált tarkabors
  • 1/2 dl olaj
  • 2-3 evőkanál őrölt lenmag
Annyi vizet öntünk a kenyérkockára, amennyi épp ellepi, és megvárjuk, míg puhára ázik (ha sietünk, akár fel is főzhetjük). Mindent összekeverünk, kóstolással beigazítjuk a fűszerezést. Kanállal kis halmokat rakunk a masszából egy szilikon sütőlappal bélelt (vagy ennek hiányában egyszerűen kiolajozott) tepsire. 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Rakhatjuk szendvicsbe, tálalhatjuk salátával, adhatjuk főzelékfeltétnek - ahogy tetszik.

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails