Sárgaborsó-krumpli leves
(vegán)
Hozzávalók (3-4 tartalmas adaghoz):
- 1 bögre (2,5 dl) sárgaborsó
- 3-4 bögre víz
- 30-40 dkg krumpli
- 1 evőkanál sós paprikakrém
- 1 teáskanál köménymag
- 2 kis babérlevél
- 2 evőkanál magkeverék
- 1-2 evőkanál tárkonyecet (vagy fehérborecet vagy citromlé)
- A megmosott sárgaborsót feltesszük főni a vízben.
- Felkockázzuk a krumplit, és azt is hozzáadjuk. Ha szép, vékony a héja, akkor elég csak jó alaposan megmosni, egyébként természetesen meghámozzuk előbb.
- Beletesszük a paprikakrémet, a köménymagot és a babérlevelet is, és miután felforrt, kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a borsó is, a krumpli is megpuhul. Ne kevergessük közben!
- A végén beleszórjuk a magkeveréket és belekeverjük az ecetet, és a tűz elzárása után lefedve állni hagyjuk pár percig.
Idő: kb. fél óra, ebből 5-10 percnyi munka
Pénz: kb. 150 Forint
Alapvetően hazaiból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése