2010. október 30., szombat

Lencse-rizs egytál csicsókával (vegán)

Előző napi ebéd volt a zsályával sült csicsóka, ami hidegen már messze nem volt olyan vonzó, mint frissen, melegíteni meg macerás. Így inkább hozzácsaptam egy egytálételhez, ezúttal a jól bevált lencse-rizs pároshoz. Ízletes és kiadós ebéd lett belőle, minimális munkával.


Lencse-rizs egytál csicsókával
(vegán recept)


Hozzávalók (2-3 adaghoz):
  • 3/4 bögre barna rizs
  • 3/4 bögre barna lencse
  • 3 bögre víz
  • 1 paradicsompaprika (vagy 1 evőkanál sós paprikakrém és kimarad a külön só; vagy paprika helyett  1 evőkanál magos mustárral is finom, emellett is módjával sózzuk csak)
  • tengeri só
  • 2 marék csicsóka olajban megsütve
Elkészítése:
  1. A lencsét és a rizst beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább néhány órára (így hamarabb megfő).
  2. Másnap a lecsepegtetett magokat a száraz állapotukhoz képest kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Forrás után kis lángon, lefedve puhára főzzük; kevergetni nem kell, csak a levét pótoljuk, ha netán idő előtt elfőné. Közben hozzákockázzunk a paprikát.
  3. Végül a sóval ízesítjük (vagy a sós paprikakrém/mustár is ekkor kerüljön bele), valamint hozzákeverjük a sült csicsókát is, és összemelegítjük.

Idő: fél óra alatt akkor is megvan, ha frissen sütünk hozzá csicsókát
Pénz: kb. 300 Forint a fenti mennyiség
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails