Lencse-rizs egytál csicsókával
(vegán recept)
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
- 3/4 bögre barna rizs
- 3/4 bögre barna lencse
- 3 bögre víz
- 1 paradicsompaprika (vagy 1 evőkanál sós paprikakrém és kimarad a külön só; vagy paprika helyett 1 evőkanál magos mustárral is finom, emellett is módjával sózzuk csak)
- tengeri só
- 2 marék csicsóka olajban megsütve
- A lencsét és a rizst beáztatjuk egy éjszakára, vagy legalább néhány órára (így hamarabb megfő).
- Másnap a lecsepegtetett magokat a száraz állapotukhoz képest kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Forrás után kis lángon, lefedve puhára főzzük; kevergetni nem kell, csak a levét pótoljuk, ha netán idő előtt elfőné. Közben hozzákockázzunk a paprikát.
- Végül a sóval ízesítjük (vagy a sós paprikakrém/mustár is ekkor kerüljön bele), valamint hozzákeverjük a sült csicsókát is, és összemelegítjük.
Idő: fél óra alatt akkor is megvan, ha frissen sütünk hozzá csicsókát
Pénz: kb. 300 Forint a fenti mennyiség
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése