Egy nagy tálba raktam az alábbiakat, és fakanállal simára kevertem:
- 2 közepes alma, finomra reszelve
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 dl víz + 1 dl víz + 1/2 dl víz + igény szerint még, hogy viszonylag sűrű, de könnyen keverhető tészta legyen; álltában is sűrűsödik még, ha zavaró mértékben, akkor még egy kis víz kell neki
- 2 evőkanál étolaj
A receptet a Rongybaba konyhában találtam, köszönet érte!
Idő: az elkezdéstől számítva kb. 10 perc múlva már lehet enni az elsőt, de a teljes adag kisütése egy jó órába is beletelik
Pénz: 150 Forintból kitelt a fenti mennyiségű tészta, ehhez jön még a választott lekvár vagy egyéb rávaló ára
Hazaiból, a vanília kivételével.
2 megjegyzés:
Kipróbáltam, ízre nagyon finom lett, csak sütésnél az első pár darab szétjött középen, mikor kinyitottam a gofrisütőt. Én rontottam el valamit, vagy esetleg nem volt elég forró a sütő? (Jó 20 éves darab :) )
De az íze tényleg nagyon fincsi!
Vera
Lehet, hogy nem melegedett még fel eléggé, vagy kevés volt neki annyi sütés. Ezért is írtam, hogy lényegesen tovább kell sütni, mint a szokásos gofrikat, és akkor nincs ilyen gond. A pontos sütési időt persze mindenkinek magának kell kikísérleteznie a saját sütőjéhez.
De annak örülök, hogy legalább az íze nem okozott csalódást.
Megjegyzés küldése