2010. április 7., szerda
Sajtos-sonkás burgonyakarikák zsályával
Nagy krumplikat körömkefével alaposan megmostam, lecsepegtettem, majd kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam (ez most vékony héjú fajta volt, amúgy természetesen hámozni is lehet). Tollkenő segítségével vékonyan bekentem olajjal mindkét oldalukat, és szilikon lappal bélelt tepsibe sorakoztattam őket. A végekből kis hasábokat vágtam, azokat is összeforgattam pár csepp olajjal, és az egyik sarokba ömlesztettem. Enyhén sóztam az egészet. 200 fokon 20 percig sütöttem előmelegítés nélkül, majd átforgattam, és a másik oldalát is sütöttem 20 percig. Közben füstölt-főtt sonkából (húsvéti sonka) vékony szeleteket vágtam, és süteménykiszúróval virág formákat szabtam belőle. Azután sajtot szeleteltem, abból pedig kis pogácsaszaggatóval köröket vágtam. Zsályaleveleket is szedtem, és összeforgattam pár csepp olajjal. Amikor már könnyen járta a villa a krumpliszeleteket, rájuk raktam egy-egy darab sonkát és sajtot, egy-két zsályalevéllel díszítettem, és visszaraktam még 5 percre a sütőbe, hogy az egész összemelegedjen és ráolvadjon a sajt. Utána azon melegében tálaltam. (A sonka és a sajt darabolásakor leesett részek pedig tervem szerint egy muffinban végzik majd, recept később.)
Idő: 1 órán belül megvolt egy nagy tepsivel, ami 2 bőséges adag (lásd a képeken)
Pénz: kb. 600 Ft a fenti mennyiség
Hazai alapanyagokból.
Címkék:
egytálétel,
húsos is lehet,
húsvét,
krumpli,
sajt,
tejes,
vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon guszta. Még előételnek is ha jönnének vendégek
Megjegyzés küldése