2008. május 24., szombat

Rebarbarás muffin

Elkészítettem a második adag rebarbarachutney-t, és mivel még maradt egy kevés rebarbarám, összeütöttem ezt a muffint is, Kaldeneker György receptje után szabadon.

Egy nagy tálban összekevertem a következőket:
  • szűk 1 dl étolaj, úgy szemre
  • 1 kis pohár kefír
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 teáskanálnyi vanília kivonat
  • 1,5 pohár felkockázott rebarbara (a kefírespohárral mérve)
  • 0,5 pohár összetört dió
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
  • 2,5 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt (ezt célszerű egy régebbi, száraz pohárral mérni)
  • 3-4 evőkanálnyi méz (édesszájúaknak ízlés szerint több)
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • víz, hogy közepesen sűrű tészta legyen az egészből összekeverve (nekem kb. 1 dl kellett bele)

A muffinformát egy kenőtoll segítségével kikentem olvasztott vajjal, majd elosztottam benne a tésztát.

160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem (tűpróba!).

Finom, laza tészta lett, megpuhult benne a rebarbara, de nem áztatta el. Nekem nagyon bejött az édeskés tészta, a savanykás rebarbara meg a ropogós dió így együtt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails