Egy nagy tálban összekevertem a következőket:
- szűk 1 dl étolaj, úgy szemre
- 1 kis pohár kefír
- 1 evőkanál őrölt lenmag
- 1 teáskanálnyi vanília kivonat
- 1,5 pohár felkockázott rebarbara (a kefírespohárral mérve)
- 0,5 pohár összetört dió
- 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
- 2,5 pohár teljes kiőrlésű búzaliszt (ezt célszerű egy régebbi, száraz pohárral mérni)
- 3-4 evőkanálnyi méz (édesszájúaknak ízlés szerint több)
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- 1 teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- víz, hogy közepesen sűrű tészta legyen az egészből összekeverve (nekem kb. 1 dl kellett bele)
A muffinformát egy kenőtoll segítségével kikentem olvasztott vajjal, majd elosztottam benne a tésztát.
160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöttem (tűpróba!).
Finom, laza tészta lett, megpuhult benne a rebarbara, de nem áztatta el. Nekem nagyon bejött az édeskés tészta, a savanykás rebarbara meg a ropogós dió így együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése