2008. május 13., kedd

Mi újság a kertben?

Számos dolognak örültem a kerben az utóbbi időben:

Ha nem is anyák napjára, hanem picit később, de kinyílt a májusi szegfű, és azóta is pompázik. Fantasztikus illata van! Szerencsére a két beszerzéssel két különböző fajtához sikerült jutni, a másik még csak bimbós, kb. akkor fog kinyílni, mikor ez elvirágzik, úgyhogy sokáig élvezhetem a szegfűillatot.

Úgy tűnik, a kövirózsák is elégedettek a helyükkel:

Nagyot nőttek a bokrok és a gyümölcsfák - de a fenyők se akarnak lemaradni :)

No meg a nemrég ültetett fügefa is elérkezettnek látja már az időt a rügyezésre. A piacon vettem egy nénitől - elmondása szerint jól bírja az itteni klímát, csak télen kell betakarni. Kíváncsi vagyok, mire viszi nálam. Melegben és napfényben nem lesz hiány, úgyhogy nem reménytelen az ügy :)

A csicsóka is kidugta már az orrát - az ősszel és a tavasszal vetettek egyszerre :) Mondanom sem kell, ez is piaci szerzemény...

A különféle babokat is elvetettem már - a legrégebben elvetettek pedig lassan ki is kelnek:

A fűszernövények is kikeltek: van majoránna, kakukkfű, koriander (első kép), sáfrány (második kép), kömény, izsóp, tárkony és menta. Meg egy virágládában fehér üröm (lassan ideje lenne kipalántázni a helyére - csak még nincs meg a hely).


Ha már a palántáknál tartunk: ezek itt sütőtökök lesznek, ha megnőnek (és már a helyük is megvan :)

Az elvetett egyéb növényekből eddig csak a pasztinák néz ki értékelhetően. Mindegy, leginkább ez az közülük, amit nem lehet akármikor csak úgy venni.

Szépen nőnek a zöld eprek. Aztán majdcsak eljön az ő idejük is :)


Meg virágzik a málna, meg hamarosan a retek nagyja is eléri azt a méretet, hogy elkezdhetem felszedni és enni...

A panorámaképpel megint adós maradok (nem felejtettem el!). Már tettem lépéseket a lomkupacok rendezése érdekében, csak még mindig elég kaotikus itt a terep. Mintakert meg valószínűleg sose lesz, de amíg találok benne hasznos és/vagy szép dolgokat, addig ez kicsit se zavar.

2 megjegyzés:

Ignacio Bermejo írta...

bonitas fotos. Felicidades

irisz írta...

Nagyon jó lehet egy ilyen kiskert! Sok sikert a palántákhoz, majd figyelem a sütőtökös recepteket :).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails