2008. május 16., péntek

Csurgatott tésztás karalábéleves

Friss, zsenge karalábéból kihagyhatatlan nálam ez az étel:

Megtisztítok és apróra vágok 1-2 karalábét, meg ha van, akkor répát és petrezselyemgyökeret is. Kevés olívaolajon pár percig pirítom, majd felöntöm vízzel. Vegyeszöldséges fűszersóval és pár tekerésnyi borssal ízesítem, felfőzöm, majd kis lángon addig főzöm lefedve, amíg a zöldségek puhulni kezdenek. Közben 1 egész tojást simára keverek 1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszttel. A leves alatt feltekerem a lángot, megvárom, míg forr, majd vékonyan belecsurgatom a tésztát keresztül-kasul, és egy ideig még nem kavarom meg. Utána hozzákeverek 1 kis pohár tejfölt, meg összevágott petrezselyemzöldet, egyet fő, és készen is van. Jó étvágyat hozzá!
(Megjegyzés: Aki nem vega, az bátran tegyen bele valamilyen sovány főtt húst vagy húsgombócokat is.)

(Az alapötletet a régi norbi.hu oldal receptes fórumában olvastam.)

5 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Imádom a csurgatott tésztát. nagymamám csinálta gyakran, de én még soha nem próbáltam, de ennek vége, most meg fogom csinálni :-)

Dulmina írta...

Nálam is nagy kedvenc, amióta megismertem :) Egyszerű is, finom is.
Jó étvágyat hozzá!

Pilchard írta...

Jujj,ilyet akarok de most rögtön!!!!
Reggel megyek karalábét venni.:)

Pilchard írta...

Mmmmmmmmmmmmmm,ilyen nagyon finomlett.Köszi,köszi,köszi.

Dulmina írta...

Egészségedre!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails