2011. október 20., csütörtök

Töltött sült paprika (vegán)

Mi legyen az ebéd, ha van itthon jópár apró, lassan fonnyadásnak induló paprika, de nincs paradicsom (lecsó tehát kilőve); valami egyszerűt van csak időnk készíteni; legyen laktató, és persze finom?


Kis paprikákat kettévágtam, eltávolítottam a csutkájukat, és paradicsomos zabpehelypástétomot kanalaztam beléjük. Vékony hasábokra vágott krumplit összeforgattam pici olajjal, majd szétterítettem egy szilikon sütőlappal bélelt tepsiben. Ráraktam a töltött paprikákat, és 200 fokon 25-30 percig sütöttem (a krumplit kell ellenőrizni: ha az puha, akkor van kész). Tálaláskor enyhén sóztam. A tűzhely sütőlemezén kényelmesen elfért 2 bőséges adagnyi.
 

2 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Mi is töltött-sült paprikát ettünk ma, hasonlo okokbol, mint ti :) (Mi lencses-repas-rizses toltelekkel, de feltetlen igy is kiprobalom, mert maradt meg paprika. :)

Dulmina írta...

Ez a lencsés-répás-rizses töltelék is jól hangzik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails