2011. július 2., szombat

Paprikás krumpli káposztával (vegán vagy laktovega)

Úgy szoktunk kevés konyhapénzből is finom és bőséges fogásokat enni, hogy mindig azt veszek a hétvégi piacoláskor, amit ár/érték arányban legkedvezőbbnek tartok a kínálatból, és utána találom ki, hogy pontosan milyen formában is kerüljön az asztalra mindez. Az sem baj, ha valami jól tárolható dologból többet is hozok, hiszen nem egyféleképpen esszük unásig, hanem hol ilyen, hol olyan típusú ételként, fő- vagy mellékszereplőként, más-más egyébbel kiegészítve. Ez is biztosítja a változatosságot, meg a piaci felhozatal sokszínűsége is.


A mostani időszak két kiemelkedő slágere a krumpli (40 Ft/kg) és a nyári káposzta (60 Ft/kilónyi fej), amiből Isti remek paprikást tud készíteni. Eredetileg télen ismertette meg velem ezt a remek ételt, de nyári változatban is igen kiváló. Most sokkal gyorsabban megfő, vegamix helyett friss zöldség (gyökér és répa) kerül bele ízesítőnek, és az egyéb fűszerezése is visszafogottabb, hiszen az új, zsenge krumpli és a káposzta is alapból ízletesebb, mint a téli, tárolt változatuk.

A karfiolos újkrumplipaprikás módjára készül ez is, annyi eltéréssel, hogy az összevágott káposztát nem kell lepirítani a többi zöldséggel az elején, hanem csak a vízzel felöntéskor rátenni, majd kb. félidőben belekeverni. Ha szeretjük, a fűszerezést kiegészíthetjük egy kávéskanál őrölt köménymaggal is.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails