A mostani időszak két kiemelkedő slágere a krumpli (40 Ft/kg) és a nyári káposzta (60 Ft/kilónyi fej), amiből Isti remek paprikást tud készíteni. Eredetileg télen ismertette meg velem ezt a remek ételt, de nyári változatban is igen kiváló. Most sokkal gyorsabban megfő, vegamix helyett friss zöldség (gyökér és répa) kerül bele ízesítőnek, és az egyéb fűszerezése is visszafogottabb, hiszen az új, zsenge krumpli és a káposzta is alapból ízletesebb, mint a téli, tárolt változatuk.
A karfiolos újkrumplipaprikás módjára készül ez is, annyi eltéréssel, hogy az összevágott káposztát nem kell lepirítani a többi zöldséggel az elején, hanem csak a vízzel felöntéskor rátenni, majd kb. félidőben belekeverni. Ha szeretjük, a fűszerezést kiegészíthetjük egy kávéskanál őrölt köménymaggal is.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése