Gyors, egyszerű ebéd, friss, zsenge karalábéból, amit igazán kár lenne megfőzni:
Az egyszemélyes adaghoz kifőztem negyed csomag (12,5 dkg) durumbúzás száraztésztát a szokásos módon. Közben meghámoztam és a reszelő nagy lyukán lereszeltem 1 zsenge (!) karalábét. A leszűrt tésztát összeforgattam 1 evőkanál olívaolajjal, majd a lereszelt karalábéval és 1 evőkanál szójaszósszal. A karalábé kis leveleivel díszítettem, és jóízűen elfogyasztottam.
Idő: kb. 15 perc elteltével lehet enni, ebből munka 5 perc se
Pénz: kb. 200 Forint
Ebből csak a karalábé volt hazai, a többi hozzávalót máshol jobban csinálják.
5 megjegyzés:
Nagyon jó kis kaja :-)Imádom a zsenge,friss karalábét nyersen,igazi csemege :-)
Húh!Ez nagyon finomnak néz ki!
Lehet,hogy kipróbálom!
Jó étvágyat hozzá! Nekem nagyon bejött :)
Tegnap ezt készítettem, friss, zsenge karalábéból. Bár nekünk 4x mennyiség kellett! :)
A fiúk üzenik, hogy finom!
Köszönöm!
Egészségetekre, örülök, hogy ízlett! És milyen jó, hogy most a megjegyzésre válaszolva látom ezt a feledésbe merült receptemet, így idén is műsorra tűzöm hamarosan :)
Megjegyzés küldése