2010. május 17., hétfő

Krumpli-bulgur egytál paprikával (vegán)

Megint egy olyan recept, amit akár le se kellene írnom, annyira egyszerű, és a cím és a kép alapján könnyen összerakható, hogy miről van szó:


3-4 közepes krumplit meghámoztam, majd apró, kb. 1 cm élhosszúságú kockákra vágtam. Egy kis lábasban feltettem főni 1 bögre vízben, ami egyébként jól ellepte. 1 evőkanál sós paprikakrémmel ízesítettem. Amikor a krumpli már majdnem puha volt, hozzáadtam 1/2 bögre bulgurt, összekevertem, majd mikor újra forrt, elzártam alatta a lángot, és lefedve állni hagytam 10-15 percet. Eddigre a bulgur felszívta a víz nagy részét, és minden ehetőre puhult. 1 bőséges adag.

Idő: kb. fél óra elteltével lehet enni, de csak 5 percnyi munka van vele az elején
Pénz: 100 Forint alatt
A zöldségek természetesen hazaiak voltak, a bulgur meg nem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails