Egy nagy tálba öntögettem a hozzávalókat, majd közepesen kemény, plusz lisztezés nélkül nyújtható tésztává dolgoztam össze (nem árt figyelembe venni, hogy néhány percnyi állás után keményedik egy kicsit):
- 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg (hántolatlan) szezámmag
- 1 evőkanál egész lenmag
- 1 teáskanál egész köménymag
- 1 csomag sütőpor
- 2 csapott teáskanál tengeri só
- 1 evőkanál őrölt lenmag (tojás helyett, így vegán lesz)
- 2 kávéscsésze étolaj (bevallom, nem olajoztam össze emiatt egy csészét, csak úgy szemre öntöttem az olajat)
- 1/2 üveg (2,5 dl) sör (az sem baj, ha állott)
- (szükség esetén további liszt, illetve sör vagy víz hozzáadásával lehet beigazítani a megfelelő állagot)
Ízletes, ropogós keksz, nem csak sör mellé, nem csak sörimádóknak :)
Megjegyzés: A szezámmag-lenmag-köménymag hármas helyett másféle mag-összeállítással is el bírom képzelni. Például biztosan kipróbálom majd egész mákkal is.
A kiinduló receptet a No Salty webszakácskönyvben találtam - tojásmentesítve és reformosítva ez lett belőle.
Idő: kb. másfél óra mindenestül, de a munka része sokkal kevesebb (csak ki kell várni, míg mind megsül)
Pénz: kb. 400 Forint a fenti mennyiség
A magok kivételével hazai alapanyagokból (legközelebb a mák majd javít ezen a mutatón).
1 megjegyzés:
Remek el is mentem
Megjegyzés küldése