2009. június 17., szerda

Cseresznyés pite


A sok-sok nyersen megevett cseresznye mellett süteménybe is jutott a gyümölcsből:

A tésztához összedolgoztam 30 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet, 1 teáskanál sütőport, 1 csipet sót, 2 evőkanál mézet, 1 kis pohár (175 g) natúr joghurtot és 5 evőkanál étolajat. A háromnegyedével kibéleltem egy kikent és kilisztezett tortaformát, majd megszórtam 4 evőkanál édes morzsával (megszárított kalácsmaradék húsdarálón áthajtva). Rátettem egy kilónyi kimagozott cseresznyét, majd megszórtam őrölt fahéjjal és 1 evőkanál barnacukorral. A maradék tésztából rácsot készítettem a tetejére (azért ilyen "pókháló" fazonút, hogy majd jó legyen szeletelni). 180 fokon 30 perc sütés kellett neki, előmelegítés nélkül. Csak langyosan vágtam fel, úgy, hogy a sugárirányú tésztacsíkok a szeletek közepére essenek. Könnyű, nagyon gyümölcsös sütemény, nem sok belőle a nagy szelet :)

A kiinduló receptet a Vegavarázs oldalon olvastam.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Koszi,fini pitèt csinàltam èn is a recepteddel (csak joghurt volt szòjàbòl ès 3 kanàl mèzet tettem bele).Zsu

Dulmina írta...

Egészségedre! Örülök, hogy ízlett!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails