2008. június 25., szerda

Joghurtos gyümölcsleves

Családi kedvenc nálunk ez a leves így nyáridőben, akár sárgabarackból, akár őszibarackból és almából, akár meggyből, akár szilvából - mikor melyik gyümölcsnek van épp szezonja.

Sárgabarack-krémleves

  1. Megmosunk és cikkekre vágunk 4-5 szem érett sárgabarackot, és összekeverjük kevés édesítővel vagy mézzel.
  2. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg levet enged és a darabok is kezdenek puhulni (mintha dzsemet kezdenénk főzni).
  3. Felengedjük 0,5 liter vízzel. Szegfűszeggel ízesítjük.
  4. Ha felfőtt, akkor kiveszünk néhány kanállal a levéből és elkeverjük 1 kis pohár natúr joghurttal, majd az egész joghurtos keveréket a leveshez adjuk, és újra felfőzzük.
  5. A kész levest jól lehűtjük. Tálalás előtt beledobjuk a barackok megtört és meghámozott magját.

Tippek:

  • Ha keserű a barackmag, helyettesítsük mandulával.
  • Más olyan gyümölcsből is készíthető hasonló módon krémleves, ami kis főzés után levet enged.
  • A 2. lépésnél a gyümölcsös alap akár üvegbe is rakható, mint a dzsemek (kiforrázott üveg, betöltve 5 perc fejreállítás, szárazdunszt), és így tartalékolható későbbre.

Jó étvágyat!

Ötlet: http://www.norbi.hu - fórum

0 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails