Az eredeti, téli változatról itt írtam.
2008. június 23., hétfő
Erdész rakottas - Summer Edition
Egyszerűen elkészíthető, de kiadós vasárnapi ebéd volt az alábbi:
A pataki tálat beáztattam, majd előkészítettem a zöldségeket. Most éppen sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, újkrumpli, karfiol és zöldbab volt itthon. A répát, gyökeret és krumplit nem hámoztam, csak egy körömkefével jó alaposan lesikáltam. Az összeaprított zöldségeket összekevertem, majd a pataki tálba raktam, időnként megcsorgattam olívaolajjal (ez oldja ki a fűszerek aromáját), és friss zsálya- meg rozmaringleveleket tépkedtem közé. A lefedett tálat beraktam a hideg sütőbe, majd 200 fokra kapcsolva bő háromnegyed óráig sütöttem. Ráreszeltem 20 dekányi füstölt sajtot, majd fedő nélkül visszatoltam még 10 percre a sütőbe.
Az eredeti, téli változatról itt írtam.
Az eredeti, téli változatról itt írtam.
Címkék:
cseréptál,
egytálétel,
köret (is lehet),
pataki tál,
sajt,
tejes,
vegyeszöldség,
vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése