A Tanyáról hozott friss zöldborsóból készítettem ezt az igazán tavaszi fogást ma ebédre. Nagyon ízlett mindkettőnknek, és üdítő változatosság a sok paprikás után (ami Isti kedvence, ha borsóról van szó).
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg tojásmentes fodros nagykocka
30-40 dkg zsenge zöldborsó
1 újhagyma
1 evőkanál ghí (vagy vaj vagy olaj)
1 teáskanál dijoni mustár
1/2 citrom leve
5 dkg füstölt (házi)sajt
só
Megfőztem a tésztát a szokásos módon.
Közben
vastag aljú edényben megolvasztottam a ghít, majd kis lángon, időnként
megkeverve megpároltam rajta a borsót. Amikor majdnem kész volt,
hozzáadtam a vékony karikákra szelt újhagymát is (a zöldjét is nyugodtan
bele lehet vágni, az mehet kicsit vastagabbra). Végül pedig
hozzákevertem a mustárt és a citromlevet, majd összeforgattam a leszűrt
tésztával. Kevés reszelt sajttal megszórva tálaltam; ki-ki ízlés szerint
sózta az adagját.
Ötlet: GoodFood 2012/2. (április) - Tavaszi zöldséges metélt citromos-snidlinges szósszal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése