2012. május 14., hétfő

Kókusztejes gyöngybab (vegán)

Első találkozásunk a kókusztejjel. Én olvastam már róla, csak enni nem ettem még, Isti meg nézett nagyot, hogy nem édességbe szánom. Hanem bablevesbe. Ami inkább főzelék állagú. Bár amikor megkóstolta és nagyjából beazonosította az összetételét, Isti azt mondta rá, hogy ez saláta. Akármi is, finom volt! Nem mondom, hogy ezentúl minden nap ilyet ennék, de alkalomadtán érdemes kipróbálni valami teljesen mást, mint a megszokott.


Hozzávalók 2-3 személyre
1 bögre (2,5 dl) gyöngybab (25 dkg)
1 evőkanál olaj
3 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sós paprikakrém
1 kávéskanál csípős paprika
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál közepesen csípős curry
1 teáskanál tört szegfűbors
1 evőkanál natúr vegamix
1 doboz (400 g) kókusztej
1/2 citrom leve
pár csepp hidegen sajtolt paprikamagolaj (csípős) (elhagyható)

Éjszakára beáztattam, majd másnap friss vízben puhára főztem a babot.
Fölszeleteltem az újhagyma tömör részét és a meghámozott fokhagymagerezdet, és a fölmelegített olajon időnként megkeverve puhára pároltam a paprikakrémmel együtt. Hozzáadtam a többi fűszert, azzal is pároltam még egy kicsit, majd beletettem a leszűrt babot és a kókusztejet, és forrás után kis lángon 10 percig főztem. A tűzről levéve belekevertem az újhagyma összevágott üreges szárát és a citromlét, és lefedve állni hagytam még kb. 5 percig. Hidegen sajtolt paprikamagolajjal megcsepegtetve tálaltam.

Forrás: GoodFoood
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails