Hozzávalók 2-3 személyre
1 bögre (2,5 dl) gyöngybab (25 dkg)
1 evőkanál olaj
3 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sós paprikakrém
1 kávéskanál csípős paprika
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál közepesen csípős curry
1 teáskanál tört szegfűbors
1 evőkanál natúr vegamix
1 doboz (400 g) kókusztej
1/2 citrom leve
pár csepp hidegen sajtolt paprikamagolaj (csípős) (elhagyható)
Éjszakára beáztattam, majd másnap friss vízben puhára főztem a babot.
Fölszeleteltem az újhagyma tömör részét és a meghámozott fokhagymagerezdet, és a fölmelegített olajon időnként megkeverve puhára pároltam a paprikakrémmel együtt. Hozzáadtam a többi fűszert, azzal is pároltam még egy kicsit, majd beletettem a leszűrt babot és a kókusztejet, és forrás után kis lángon 10 percig főztem. A tűzről levéve belekevertem az újhagyma összevágott üreges szárát és a citromlét, és lefedve állni hagytam még kb. 5 percig. Hidegen sajtolt paprikamagolajjal megcsepegtetve tálaltam.
Forrás: GoodFoood

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése