Hozzávalók 4-5 személyre
- 1/2 bögre száraz csicseriborsó (egy 2,5 dl-es bögrét használtam a méréshez)
- 1 bögre barna rizs
- 1/4 bögre vadrizs - helyett nálam most vörös rizs
- 4-5 bögre víz
- 2 sárgarépa
- 1 kávéskanál koriander
- 1 kávéskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál só
- 20 dkg kelbimbó
- 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
Éjszakára beáztatjuk a csicseriborsót, majd reggel néhány órára a kétféle rizst is. Leszűrjük, és friss vízben főni tesszük. Forrás után kis lángon, lefedve főzzük. 20 perc elteltével hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott répát, a mozsárban összetört koriandert, az őrölt köményt és a sót. További 10 perc elteltével beletesszük a kelbimbót is, és még kb. 10 perc alatt készre pároljuk az egészet. Időnként ellenőrizzük és szükség esetén pótoljuk a levét, valamint a vége felé egyszer-kétszer meg is keverjük. Miután megfőtt, lefedve állni hagyjuk még 5-10 percig. Melegen tálaljuk, adagonként egy-egy teáskanálnyi olívaolajjal megcsorgatva.
A receptet az Ízek és Érzések magazin nemrég megjelent, 2011. november-decemberi számában találtam. Hagymafélék nélkül, zöldbab helyett kelbimbóval készítettem el. Jó párosításnak bizonyult a csicseriborsó és a rizs, bár utóbbinak ez a pirítás nélküli, kissé szottyosra főtt változata Istinek nem annyira jött be.
1 megjegyzés:
Finom lehet ez!:) Legalább is nagyon jól néz ki:)
Megjegyzés küldése