2011. augusztus 27., szombat

Nyári lencsesaláta (vegán)


Könnyen elkészíthető, tápláló finomság, akár kánikulai napokra is.

Hozzávalók (2 adaghoz)
  • 1 bögre (2,5 dl) barna lencse (kb. 25 dkg)
  • 1,5 bögre víz a főzéshez
  • 1 kávéskanál só
  • koktélparadicsom és pár friss bazsalikomlevél a díszítéshez
Elkészítése
A lencsét pár órára beáztatjuk, majd friss, enyhén sós vízben puhára főzzük (kb. 20 perc - áztatás nélkül lényegesen több lenne). Mire kihűl, fel is szívja a főzővizet. Ezután hozzákeverjük a mustárt, az olajat és az ecetet (kóstolgatással állítsuk be a kellemes ízt), majd hozzáforgatjuk a felkockázott uborkát és paradicsomot. Pár szem koktélparadicsommal és néhány friss bazsalikomlevéllel díszítve máris tálaljuk.

Az ötletadó Tündér zöldpaprikás lencsesalátája volt, amit saját ízlésünkhöz és a rendelkezésre álló alapanyagokhoz alakítottam. A paradicsom saját termés!
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails