Eddig csak karfiollal ismertem - és készítettem is - ezt az ételt ("karfiol lengyelesen"). Most zöldbabbal említette egy rokon, és ráadásul finom, saját termésű zöldbabot is adott egy nagy zacskóval. Így nem volt más hátra, mint kipróbálni:
4 jó marék zsenge zöldbabot megmostam, végeit levágtam, majd enyhén sós vízben roppanós-puhára főztem. Közben egy serpenyőben kevés olajon morzsát pirítottam (morzsa = házi barnakenyér maradékok kiszárítva, húsdarálón áthajtva, átszitálva - ehhez az apraját használtam). A natúr zöldbab és a natúr morzsa mellé fűszeres tejfölt készítettem: kb. 2,5 dl zsíros tejfölt ezúttal sóval, frissen darált tarkaborssal és pirospaprikával kevertem össze (ízlés szerint lehet más fűszereket is használni). A megfőtt babot leszűrtem, óvatosan beleforgattam a morzsába, ami meg nem tapadt rá, azt tálaláskor rászórtam, végül megcsorgattam a tejföllel. 2 bőséges adag.
Idő: babtisztítással együtt jó fél óra
Pénz: kb. 300 Forint
Hazai alapanyagokból.
2 megjegyzés:
A legegyszerűbb étkek milyen isteniek! Eddig én is karfiollal csináltam csak.
Nagyon finom lehet, ki is fogom próbálni
Megjegyzés küldése