2010. július 21., szerda

Mandulás cukkini (vegán)

Egy kedves szomszédtól kapott ajándék cukkini, egy régi szakácskönyv, egy tasak elfekvő mandula, némi konyházás, és íme az eredmény:


Mandulát forró vízbe szórtam, majd pár perc elteltével leszűrtem, hűlni hagytam egy kicsit, és lehúztam a héját. Miután nagyjából megszáradt, felét diódarálón ledaráltam, a másik felét pedig késsel összeaprítottam. A daráltat összekevertem ugyanannyi teljes kiőrlésű búzaliszttel, a daraboltat pedig egy serpenyőben, rázogatva, szárazon megpirítottam.
Karcsú, zsenge cukkinit kb. 1 cm vastag szeletekre vágtam, enyhén ztam, és kicsit állni hagytam (nem kell, hogy kidobja a levét, csak épp nedves legyen a külseje). Megforgattam a lisztes-mandulás keverékben, és forró olajban kisütöttem. Tálaláskor a pirított mandulából szórtam a tetejére. Annyit érdemes sütni, amennyi frissen el is fogy, mert csak így finom igazán.

Forrás: Liscsinszky Béla: Reform szakácskönyv (Corvina kiadó)

Idő: most a mandula előkészítésével együtt kb. 3/4 óra volt, de elég sok mandula kimaradt, abból gyorsan megy majd az ismétlés - a sütés része már egyszerűen, kevés maszatolással megvan
Pénz: 500 Forintból hadseregnyi adag kitelik
Alapvetően hazaiból megoldható.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon izgalmas

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails