2010. június 13., vasárnap

Újkrumpli-zöldborsó egytál bulgurral (vegán)

Miután türelmesen kivártam a kiskerti zöldségek szezonját, most már nem fogtam vissza magam, és jól bevásároltam belőlük a piacon. Elsőként ezt az egytálételt raktam össze belőlük:


Bő 1/2 kg újkrumplit alaposan megmostam, lecsepegtettem, és falatnyi hasábokra vágtam. Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olajat melegítettem, majd enyhén átpirítottam rajta a krumplit, időnként megkeverve. Alaposan megmostam és hozzákarikáztam 1 répát és 1 petrezselyemgyökeret is, és így együtt is pirítottam még egy kicsit. Felöntöttem annyi vízzel, amennyi épp ellepte, és kis lángon, lefedve főztem tovább. Kifejtettem 1/4 kilónyi csöves zöldborsót (3 maréknyi lett belőle), majd ezt is hozzáadtam, meg ízesítettem 1 púpozott teáskanál sós paprikakrémmel, és hozzátépkedtem a petrezselyem zöldjét is. A krumpli megpuhulásáig főztem, majd hozzáadtam 1 dl bulgurt, és megrázogattam, hogy lemenjen az aljára. Elzártam alatta a gázt, és lefedve állni hagytam úgy 10-15 percet, hogy megpuhuljon a bulgur a forró lében, miközben nagy részét felszívja. Így egytálételnyi sűrűség, ízlés szerint lehet több vízzel, levesnek készíteni. 2 adag.

Idő: jó fél óra elteltével lehet enni, de csak kb. a fele munka
Pénz: kb. 200 Forint az egész
A bulgur kivételével hazai alapanyagokból.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Remek, nagyon finom lehet

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails