![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlgI9sRpOu6fq-1Ccuvqy_cB41hiebEfhVF0SfhzkQoKJ-Thf5-nQYO2JPAApHfhhF430vM0gEPfyutchI5eHht664JQgof-ZCTbiGyybXIKx7WtObjssFpEd48yQJRKNe1ZV437P5M6c7/s320/sormustar_kenyer.jpg)
Az alábbiak kerültek a keverőedénybe:
- 2,5 dl sör (nálam most világos, amúgy az eredetiben barna)
- 2 evőkanál olaj
- 3 teáskanál dijoni mustár (bontott üvegek felszámolása jegyében 2 kanál finomra őrölt és 1 kanál magos)
- 50 dkg Graham liszt, átszitálva
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál barnacukor (lehetőleg minél sötétebb)
- 1 csomag (7 g) szárított élesztő (vagy 2 dkg friss, ha épp lett volna itthon)
- kb. 0,5 dl víz (amivel kiöblítettem a kiürült mustáros üveget; a cél egy puha, de nem ragadós tésztagombóc, és a Graham liszt több folyadékot kíván, mint a sima)
(Én a teljes lisztmennyiséget barnára cseréltem, és melasz helyett csak melaszos barnacukor volt itthon. A kis egylapátos gépemhez épp a méret, nagyobb üsthöz legalább 1,5 adagot célszerű számolni.)
Idő: kb. 5 perc bekészíteni, utána már a gép dolgozik végig (3-3,5 óra, típustól függően)
Pénz: kb. 300 Forint
Alapvetően hazaiból, a fűszerek kivételével.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése