2010. április 1., csütörtök
Krumplilepény - héjában sült krumpliból
Nemrégiben sikerült apró krumplihoz jutnom a piacon, ami igazán ideális alapanyag héjában sütni. Hidegen sajtolt napraforgóolajba mártogatva jóízűen el is fogyott a megsütött adag nagy része egy vacsorára, de azért maradt valamennyi. A hidegen megevés ötlete nem vonzott másnap, és az újramelegítés azon formája sem, hogy újra felfűtöm neki a sütőt. Így átalakítással egybekötve melegítettem meg, és új étel lett belőle reggelire: lehúztam a héját, lereszeltem, és krumplilepényt sütöttem belőle - elvégre eredetileg főtt krumpliból kellene azt is csinálni (csak én ritkán és indokolt esetben szánom csak rá magam az ilyen több lépcsőben készítendő ételekre). Jelentem, héjában sültből sem volt rossz - sőt! Kiváló ízt adott neki az előzetes héjában sütés, meg persze sokkal gyorsabban el is készült így. (Külön persze ehhez se sütögetném a krumplit, de ha már van maradék, akkor ez egy kiváló felhasználási módja.) Most egy kis füstölt parenyicát reszeltem a tetejére (de természetesen akármelyik másik feltéttel jó lett volna), meg egy bögre tea egészítette még ki.
Idő: 10-15 perc (csak legyen maradék krumpli :)
Pénz: ez a lepény mintegy 20-25 Forint volt, a sajt meg legalább a duplája...
Hazai alapanyagokból.
Címkék:
egytálétel,
krumpli,
sajt,
tejes,
vegán
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, isteni lehet. Ki fogom próbálni. Köszönöm
Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok !
Megjegyzés küldése