2009. augusztus 1., szombat

Patiszonpörkölt krumplival

Gyors és egyszerű ebédem volt tegnap az alábbi:

1 közepes patiszont kettévágtam, magjait egy teáskanál segítségével kiszedtem. A többit felszeleteltem, majd krumplihámozóval levágtam mindegyikről körbe a héjat (így nem volt nehéz követni a cakkokat). Utána felkockáztam, meg kb. ugyanannyi krumplikockát is tettem még hozzá (4 közepes krumpli, nem túl nagyra darabolva, hogy hamar megfőjön). Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olajat forrósítottam, majd rátettem az előkészített zöldségeket, és kevergetve átpirítottam. Aztán öntöttem rá kb. 1,5 dl vizet, meg fűszereztem sóval, őrölt paprikával és őrölt köménymaggal (elég sok fűszert felvesz, mehet bátran). Összekevertem, majd lefedve, kis lángon addig pároltam, míg a krumpli megpuhult. Időnként rá-ránéztem, hogy esetleg kell-e alá víz. A patiszon egy része szétfőtt, és remekül besűrítette az egészet. Most magában ettem, a krumplival elég tartalmas így is, de persze egy kis friss kenyér sem rontotta volna el. Meg egy kis belefőzött paprika, meg paradicsom, meg egy kis zöldfűszer a tetejére - lehetett volna fokozni, de ezek nélkül is ízlett a maga egyszerűségében. 1 adag, de az bőséges (kenyérrel kiegészítve kettőt is kitett volna).

Idő: 30 percen belül tálalva
Pénz: kb. 100 Ft
Hazai alapanyagokból.

2 megjegyzés:

Marcipán és Frutti írta...

Húúú,ezt biztos kipróbálom!!!

Daisy írta...

A pariszon pörkölt nekem is ízlett. Ezt most csináltam először, de nem utoljára. Én úgy érzem, mintha a zöldségnek lenne egy saját enyhe kapros íze.Persze én tettem is bele.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails