2009. augusztus 11., kedd

Krumpli fetával

A minap nagyon megkívántam a főtt krumplit - nosza, készítettem egy ilyen ételt:

A krumplit meghámoztam, felkockáztam - annyit, hogy egy jó nagy kupac legyen egy lapostányéron. Lábasba öntöttem, és annyi enyhén sós vízben, ami épp ellepte, puhára főztem. Leszűrve visszaraktam a tányérra, majd rákockáztam egy kis darab (úgy 4-5 dekányi) feta sajtot, megcsorgattam egy kis extra szűz olívaolajjal, és megszórtam összeaprított rozmaringlevelekkel. (Sózni szerintem nem szükséges, mert a feta elég sós.) 1 bőséges adag.

Vegán változatban a feta helyett olívabogyót tennék rá. Nyers salátával kiegészítve, vagy valamilyen húsétel köreteként is megállja a helyét. Én nem rajongok a pürésített dolgokért, de ezt akár összetört formában is el bírom képzelni (akár mindenestül nekimenve a krumplinyomóval, akár a tányéron villával, egyénileg). Vagy töltelékként valamibe. Vagy... - De most csak így, a maga egyszerűségében kellett.

Idő: kb. 20 perc
Pénz: kb. 150 Ft az 1 bőséges adag főétel, vagy 2 adag köret
Hazai alapanyagokból, az olívaolaj kivételével.

2 megjegyzés:

chilii írta...

Szia! én nagyon szeretem a héjában főtt krumplit vajjal, viszont a vaj nem annyira "vonalbarát", így fogyókúrám idején rászoktam, hogy fetával ettem. Most is van egy csomag feta a hűtőmben, most meg is kívántam :)

Névtelen írta...

Elég spártai étel ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails