2009. augusztus 9., vasárnap

Paradicsomos kukorica

Maradék főtt kukoricából készítettem ma ebédre a következőt:

2 cső főtt kukoricáról lemorzsoltam a szemeket: egy sort kivágtam késsel, a többit pedig nekem kézzel volt egyszerűbb "kidönteni". Meghámoztam és feldaraboltam 1 nagy marék paradicsomot, zömmel a rostosabb, hosszúkás fajtából (annyira érett volt már, hogy forró vízbe mártás nélkül is le tudtam húzni a héját). Mély serpenyőben kevés olívaolajon gyakran átkeverve megmelegítettem a kukoricát. Hozzáadtam a paradicsomot, és éppen összefőztem; nem vártam meg, hogy a paradicsom teljesen szétfőjön és kidobja az összes levét. Kevés sóval és friss bazsalikommal ízesítettem. 1 bőséges adag.

Rossamela receptje után szabadon, ezúttal vegánul (de vajjal sem lehet rossz :) Én az önmagukban is ízletes, friss hozzávalókhoz nem kívántam az erőteljes fűszerezést, se az édeset, se a csípőset.

Idő: kb. 20-25 perc az előkészítéssel együtt
Pénz: kb. 100 Ft
Hazai alapanyagokból, az olívaolaj kivételével persze.

2 megjegyzés:

murok marci írta...

nagon tetszik az ötlet. én is szeretem a kukoricát, remélem kapok majd...

Névtelen írta...

De jó, hogy másnak is eszébe jutott :) (Párom szerint ez perverz, ezért másnak nem árultam el eddig. Igaz, hogy én télen, fagyasztottból+paradicsomléből amikor már nagyon-nagyon hiányzik valami napsütötte)
Az idén Gitta után szabadon megkóstoltam a nyers kukoricát - ne hagyjátok ki...
Puszi: Edina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails