2009. augusztus 31., hétfő
Majoránnás burgonya
Apró szemű, vékony héjú krumplit alaposan megmostam, és hagytam megszáradni. Vékonyan kiolajoztam egy közepes tepsit, és kiraktam a kettévágott krumplikkal úgy, hogy a vágott felük legyen alul. Betettem a sütőbe, 200 fokra, előmelegítés nélkül. Szedtem egy nagy csokor majoránnát, és a letépkedett leveleit deszkán, késsel összevágtam. Ugyanilyen módszerrel összeaprítottam egy kis marék napraforgómagot és egy kevés köménymagot is. 20 perc elteltével már elég puhák voltak a krumplik, így egy villa segítségével megfordítottam őket, majd enyhén sóztam, daráltam rájuk tarkaborsot, végül rájuk szórtam a napraforgós-fűszeres keveréket, és visszatettem még 5 percre a sütőbe. Igen ízletes, egyfalatos darabok lettek. Én főételként fogyasztottam, de persze köret is lehet. Csak frissen az igazi!
A receptet a Kis zöldfűszerlexikonból vettem; én kevesebb olajjal és rövidebb sütési idővel csináltam (utóbbi nyilván a krumplik méretétől függ, és ez tényleg elég apró volt).
Idő: fél óra elteltével lehet enni, de legfeljebb 10 percnyi munka van csak vele
Pénz: 100 Forintnyiból bőven jól lehet lakni (az apró krumpli amúgy is olcsóbb, ehhez meg épp az a jó)
Hazai alapanyagokból.
Címkék:
egytálétel,
köret (is lehet),
krumpli,
napraforgómag,
vegán
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Finom, és a fotón is jól néz ki.
A majoranna egyébként is kedvenc...
Most amikor itt a grill-szezon, mi is többször készítünk alufóliába csomagolt, fűszerekkel megspékelt sültkrumplit.
A mai nap éppen majorannával készítettem..., de sajnos napraforgós-fűszerkeverék nélkül :)
További szép napot!
Igen, a grilles-alufóliás változatot is szeretem, a majoránnával pedig szerencsére nem kell spórolnom, mert igen jól bírja a kertben.
Megjegyzés küldése