2012. március 22., csütörtök

Hegyi Barbara: Abraka babra - könyvajánló

Nem csak főzni - és persze jókat enni - imádok, hanem mások konyhájába is szívesen bepillantok, ha adódik rá lehetőség. Legyen az blog, könyv vagy élő látogatás, érdekes élmény még akkor is, ha nagyon eltérő az ízlésünk. De ha netán sikerül ellesnem valami olyat is, ami az én világomba is illeszkedik, akkor könnyen válik visszatérő vendég belőlem.


Ezúttal Hegyi Barbaránál jártam, persze nem igaziból, hanem a könyve útján. Varázslatos világ tárult elém a lapokon, és szívesen térek vissza újra meg újra a színésznő konyhájába ilyenformán, hogy gyönyörködjek a képekben, elképzeljem az ínycsiklandozó fogásokat, no és hogy két recept között "hallgassam" házigazdám történeteit. Tényleg szinte hallom jellegzetes, vidám hangját, ahogy mesél az ételekről, s a hozzájuk kapcsolódó élményeiről, rokonairól, barátairól, ismerőseiről.

Hamar megvannak a közös pontok, túl azon az általánosságon, hogy ő is imád főzni. Évszakok szerint sorolja a recepteket, jönnek szépen sorban a szezonális zöldségek, gyümölcsök, és belőlük a dolgos hétköznapok, a ráérősebb szabadnapok, s az ünnepek finomságai. Megtisztelve érzem magam, hogy régi, hagyományos, családi "titkokba" is beavat, de ugyanilyen lelkesen mutatja modernebb receptjeit is. Kipróbált, bevált fogás mindahány, érthetően leírva, ami alapján bárki könnyedén elkészítheti, ha kedvet kapott hozzá. Még csak különleges alapanyagok se kellenek a legtöbb recepthez, legfeljebb a szezonját kell kivárni egyiknek-másiknak.

Már a történetekért és a hangulatért megérte belemélyedni ebbe a könyvbe, az meg a kellemes ráadás, hogy rögtön több olyan ételt is találtam benne, amit alkalomadtán el is fogok készíteni. Most természetesen a tavaszi receptek szólítottak meg leginkább, veteményezéskor eszembe is jutott, hogy ha minden jól megy, ezekből a zöldségekből lesz majd - többek között - sült bébifokhagyma (Isti kedvére!) meg "kerítőleves".

Elég izgalmasan hangzik? Akkor irány egy könyvesbolt, vagy a kiadó honlapja!
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails