Hozzávalók 4-5 személyre
- 1 bögre (2,5 dl, 25 dkg) barna lencse
- 3/4 kg krumpli
- 3-4 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál (Madras) curry (aki szereti és bírja a csípőset, többet is tehet)
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 evőkanál VegaNatura ételízesítő
- 1 kis marék szárított petrezselyemzöld (vagy 1 csokor friss)
- kb. 1 l víz
- kenyér a tálaláshoz (elhagyható)
Meghámozzuk a zöldséget, és kisebb falatnyi darabokra vágjuk. Vastag aljú, mély serpenyőben fölmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta az előkészített zöldséget. Beleszórjuk a fűszereket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt lencsét is. Kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg be nem sűrűsödik és a zöldség roppanós-puha nem lesz. Szükség szerint utánafűszerezzük, és petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Kenyeret kínálunk mellé.
Tipp: lencse helyett sárgaborsóval is ki fogom próbálni alkalomadtán.
Forrás: GoodFood
1 megjegyzés:
Nagyon finom volt, köszönöm a receptet! Vörös lencsével(hamarabb megfő, és krémesebb lesz), koriander maggal, és friss medvehagymával gazdagítottam. Üdv,
Ibi
Megjegyzés küldése