2011. december 2., péntek

Kifőztük 2011/12.


Megjelent a Kifőztük magazin decemberi száma, telis-tele jobbnál jobb receptekkel, melyek között mindenki találhat kedvére valót. Középpontban az advent, lehetséges gasztroajándékok, valamint finomságok karácsonyra, szilveszterre, újévre. Újabb remek gesztenyés recepteket hoztunk, és tart még a Maronival közös játékunk is. Decemberben pedig érdemes lesz naponta ellátogatni az oldalunkra, mert újabb és újabb ötletekkel és megnyerhető ajándékokkal várjuk olvasóinkat.


Ízelítőül megmutatom, hogy én mikkel gazdagítottam a karácsonyi szám receptkínálatát:



Gesztenyés csicsókaleves - Ez az ízletes, elegáns, igazi téli leves az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Ráadásul nagyon egészséges, és sokféle sajátos étrendbe is beilleszthető. Kényeztessük vele a családunkat, a vendégeinket!



Gesztenyés lencsefőzelék - Nem csak újévre ajánlom ezt a hagyományostól eltérő lencsefőzeléket, amelyet gesztenye tesz különösen ízletessé. A belefőzött darált gesztenye a sűrítésről gondoskodik, az egész szemek pedig húshagyó "feltétként" szolgálnak.



Gesztenyés vagdalt - Ki hinné, hogy ez az ínycsiklandozó illatú és kinézetű pástétom vegán, gluténmentes karácsonyi menü főfogása? Természetesen nem csak a húst, a tojást és a tejtermékeket kerülők, illetve a lisztérzékenyek ehetnek ebből az ízletes, tápláló finomságból, amelyet gesztenye és sült paszternák tesz különlegessé.



Gesztenyés-almás káposzta - A hagyományos párolt káposzta mellett ezt a gesztenyével és almával dúsított változatot is érdemes kipróbálni.



Zöldséges-gesztenyés pite - Ez a látványos, illatos és ízletes étel kiváló főfogása lehet a vegetáriánus karácsonyi menünek. A finom gesztenyés tészta alatt színes sült zöldségek rejtőznek lágy, tejszínes szószban.



Fokhagymás falatok - A sok édesség mellé nem árt valami sós is az ünnepi asztalra. Ez a fűszeres csemege kitűnő vendégváró, sör- vagy borkorcsolya. Cukorbetegek, fogyni vágyók és tojáskerülők számára is megfelelő.



Aszalt szilvás buborékkalács - Ez a méltán népszerű csemege látványos és finom péksütemény az ünnepi asztalra. A gömböcök külsején sütéskor finoman megpirul a fahéjas cukor, belül pedig aszalt szilva rejtőzik.



Csokoládés-gesztenyés csigakalács - A hideg napokon remek kényeztetés ez a kétszínű, illatos kalács, amelyet a tésztájába gyúrt gesztenye tesz különlegessé. Önmagában is ízletes, és tetszés szerint meg is kenhetjük vajjal, meggylekvárral. Italnak tejet vagy kakaót ajánlok mellé.


A 88 oldalon több, mint 80 receptet tartalmazó kiadványt a http://www.kifoztuk.hu/ oldalról lehet letölteni, szokás szerint ingyenesen.
 

1 megjegyzés:

Eszter/SubRosa írta...

Nagyon gusztusosak! Látványra a zöldséges-gesztenyés pite a legcsábítóbb, íze alapján pedig a fokhagymás falatok és a gesztenyés lencse, amit biztosan kipróbálok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails